Er zijn in Nederland diverse gebouwen die de naam Ketelaar dragen of droegen. Dit zijn bijvoorbeeld scholen, boerderijen, grote stadspanden en koloniehuizen.

Bed & Breakfast de Ketelaarsbrug

Henk en Joke runnen deze Bed & Breakfast in Amersfoort. Beleef een middeleeuwse stad. Aan de Ketelaarsbrug, in middeleeuws Amersfoort, uitkijkend over de Lange Jan, ligt B&B Amersfoort. Een ideale plek om heerlijk te ontspannen. Sfeer en privacy. Musea en restaurants binnen handbereik. Fraaie omgeving voor wandel- en fietstochten. ’s Avonds slenteren over de gezellige pleinen en door de stille stegen.

(meer…)

Gebouw “De Ketelaar” Goebeng kazerne te Soerabaja

Bron: https://www.maritiemdigitaal.nl/index.cfm?event=search.getdetail&id=107026786

Grote groep in wit ceremonieel geklede officieren van de mariniers en hun dames poseren voor de fotograaf. Op de achtergrond een gebouw met de naam “De Ketelaar”, onderdeel uitmakend van de Goebeng kazerne te Soerabaja. Een gedeeltelijke namenlijst is volgens de bron bijgevoegd maar helaas niet teruggevonden. 

(meer…)

Huize Ketelaars in de Goebangkazerne te Soerabaja

Bron: https://www.maritiemdigitaal.nl/index.cfm?event=search.getdetail&id=107041315

In de Gobangkazerne in Soerabaja (Nederlands-Indie) was een huize Ketelaars. Dit was waarschijnlijk een “hut” die door Nederlandse militairen werd gebruikt. Op de bijgaande foto poseren acht mariniers en een inlandse vrouw poseren.  De mariniers zijn gekleed in een dungareebroek met ontbloot bovenlichaam. De inlandse vrouw zit op de schoot van een van de mariniers.  De foto is gemaakt in 1948.

(meer…)

Café Christ Ketelaars

Foto van Café Christ Ketelaars in Oud-Zijtaart in de jaren zestig. Zijtaart is een Brabants dorpje tussen Eindhoven en Nijmegen.

(meer…)

Hotel Ketelaar – Workum

Bijgaand een foto van Hotel Ketelaar (Merk 19, 8711 CL Workum). Volgens het bijschrift moet de foto ± 1936 genomen zijn. Onduidelijk is wat voor vlag er wappert. In de oorlog zaten de Duitsers (en een paar Oostenrijkers) in dit gebouw. Misschien is het een Duitse vlag en dateert de foto uit de jaren 1940-1945. Of is het een oude vlag van de ANWB?

(meer…)

TH. M. Ketelaarschool – Haarlem

Adres: Parklaan 108 in Haarlem. Is later een Mulo geworden en waarschijnlijk vernoemd naar het tweede kamerlid. De school bestaat zeker al zo’n 30 jaar niet meer. Het laatste schoolhoofd was J. Henstra (inmiddels overleden).

(meer…)

Gasthuis Weldadige Stichting Ketelaar – Bos (Groningen)

Het gasthuis is opgericht in 1939 en staat aan in Gasthuisstraatje nr 1. in de stad Groningen. .Jantina Ketelaar heeft per testament een stichting in het leven geroepen onder de naam Weldadige Stichting Ketelaar-Bos.

(meer…)

Woonhuis familie Ketelaar – Goes

Voormalig woonhuis van de vermogende familie Ketelaar in Goes en staat aan de grote markt.

(meer…)

Kindertehuis de Ketelaar – Ellecom

In Ellecom heeft aan de Zupthensestraatweg 66 het koloniehuis Ketelaar gestaan. Dit koloniehuis`is vernoemd naar het tweede kamerlid Ketelaar.

(meer…)

Boerderij Oost-Ketelaar

Deze boerderij stamt uit 1613. De bouwheer van de boerderij is onbekend. Wel blijkt uit oude veldboeken, dat het perceel waarop het gebouwencomplex verrezen is, bekend stond als de Oost-Ketelaarhoek.

(meer…)

Laat een reactie achter