Foto van Café Christ Ketelaars in Oud-Zijtaart in de jaren zestig. Zijtaart is een Brabants dorpje tussen Eindhoven en Nijmegen.

De EHBO vereniging van Zijtaart heeft hier enige tijd haar thuishaven gehad. Op de website van Zijtaart staat een uitgebreid verhaal over “op de koffie bij Mien Ketelaars van den Biggelaar” inclusief de volgende familiefoto.

Mien is de meest rechtse dochter op deze foto; staand achter haar moeder. Op de website staat het volgende over haar ontmoeting met Chris.

Mien was op de leeftijd gekomen om te genieten en plezier te maken. Samen met haar vriendin Leni Munsters maakte ze afspraakjes. Ook rookten ze samen stiekem sigaretjes, als iemand het zag hielden ze gewoon even de hand op de rug. Voor echt veel uitgaan was geen tijd. Ze miste het eigenlijk ook niet. Alleen als er in Zijtaart of direct in de buurt een danstent stond ging zij wel, soms ook op de fiets naar Rooi om te dansen.
 
Toen in Mariahout een nieuwe weg werd geopend stond er een danstent, Mien was  op uitnodiging van tante Marie naar Mariahout gegaan om te dansen .Het oog van een  jonge man uit Gerwen (Christ Ketelaars) viel op haar. Na de intieme laatste dans stelde  Christ voor om haar naar Zijtaart te brengen. “Jammer”. dat was niet nodig want Mien bleef bij tante Marie slapen. Maar het vuurtje bleef  branden, na anderhalf jaar trouwden ze, Christ kwam naar Zijtaart en ging bij vd Biggelaars winkel/café inwonen. Als volleerd timmerman en uitstekende vakman ging hij aan de slag bij het aannemersbedrijf  van Heintje van Boxmeer in Zijtaart.
 
Mien werkte thuis mee in de winkel en bracht zoals eerder gezegd de boodschappen rond en noteerde nieuwe bestellingen. Toen na enige tijd, zoals te verwachten was, Mien in verwachting was , moest Christ de taak van Mien overnemen en zijn vak als timmerman vaarwel zeggen. Een beetje onwennig stond hij in de winkel, daarom kreeg hij een boodschappen boekje om bestellingen op te gaan nemen bij de boeren in het dorp. Morgens  liep hij eerst wat te ijsberen als hij weer de boer op moest.

Na enige jaren nam Mien de winkel weer onder haar hoede. Christ stond toen al de meeste tijd in het café.


Informatie over dit object


Referentie: km_object_465


Gerelateerd nieuws

Diamanten echtpaar Haan uit Landgraaf

Bron: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190523_00106962/diamanten-echtpaar-haan-uit-landgraaf

De wethouders Christian Wilbach en Freed Janssen van de gemeente Landgraaf hebben het echtpaar Jacques en Kitty Haan-Rinkens gefeliciteerd met het 60-jarig wettelijk huwelijk. Het diamanten echtpaar heeft dat elkaar lereb kennen tijdens een feestavond in het toenmalige café Ketelaars in Nieuwenhagen.

(meer…)

Op naar Nieuwenhagen

A.s. zondag in café Ketelaars het humoristisch orkest „The Odeon Players”. Beleefd aanbevelend: A. Ketelaars

(meer…)


Gerelateerde nieuwsberichten

Op naar Nieuwenhagen

A.s. zondag in café Ketelaars het humoristisch orkest „The Odeon Players”. Beleefd aanbevelend: A. Ketelaars

(meer…)