Adres: Parklaan 108 in Haarlem. Is later een Mulo geworden en waarschijnlijk vernoemd naar het tweede kamerlid. De school bestaat zeker al zo’n 30 jaar niet meer. Het laatste schoolhoofd was J. Henstra (inmiddels overleden).

Samen met een andere MULO en een Lyceum is de school opgegaan in een grote scholengemeenschap. De nieuwe bewoner van het pand was een z.g. moedermavo, het Erasmuscollege. In het (gerenoveerde) oude schoolgebouw zit nu een basisschool, namelijk de kantoorurenschool De Kring. Het gebouw staat aan het einde van de zeer brede Parklaan. Deze laan heeft 2 door (oorspronkelijk) een plantsoen gescheiden rijbanen. Het grootste deel van dat plantsoen is nu parkeerplaats. De school staat in het verlengde van het plantsoen, zodat de laan daar overgaat in 2 aparte straten aan weerszijden van het gebouw.

bron: Bram Verheul – Haarlem

Haarlem

Tegenwoordig is in het gebouw de Kantoorurenschool de Kring gehuisvest.

School-kring-haarlem

Informatie over dit object


Referentie: km_object_255


Gerelateerde boeken

Neutraal Onderwijs

Pro en Contra was een serie over vraagstukken van algemeen belang. Volume 7 van de derde serie ging over het Neutraal onderwijs. Ketelaar verdedigt in dit document van 36 pagina’s de pro-zijde. Zijn opponenent J.B. du Buy verdedigt de contra zijde.


Gerelateerde personen