Frank Ketelaar werd geboren te Amsterdam in 1960. Hij doorliep lagere school en VWO, waarna hij Nederlands studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie brak hij af om popmuzikant te worden. Later was hij ook muzikant en componist in het theater.

In 1987 ging hij naar de filmacademie en studeerde vier jaar later af in de richtingen scenario en regie. Vanaf 1992 is hij voornamelijk als scenarioschrijver actief en incidenteel als regisseur. Door hem geschreven werk werd talloze malen bekroond; onder meer met Gouden Kalveren en drie keer een nominatie voor de LIRA-prijs, waarvan een keer gewonnen. Frank Ketelaar werkt voor televisie, film en theater. De musical Hij Gelooft in Mij, in samenwerking met Kees Prins, staat al meer dan een jaar in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Frank Ketelaar woont in Amsterdam, is getrouwd en heeft drie kinderen.


Informatie over deze persoon


Referentie: km_persoon_472


Gerelateerd nieuws

Escort wint Gouden Kalf voor Beste TV Drama

De Gouden Kalf in de categorie Drama is uitgereikt aan Frank Ketelaar. De Gouden Kalveren zijn de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2006 en werkden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De uitreiking was live te volgen op het internet via www.filmfestival.nl.


Gerelateerde boeken

Avond aan Avond

Vrijdagavond om tien uur zal in caf e Dolle Bak optreden de Nederlandse zanger Johnny Beverly, vooral bekend van zijn hits ‘Oh Molly’, ‘Pardon Monsieur’ en ‘Bim Bam Bom’. De sympathieke zanger werkt al weer een tijdje aan zijn comeback en vereert Grasdijk voor de tweede keer dit jaar met een bezoek.  (meer…)