De Vara heeft een nieuwe Nederlandse dramaserie in de maak: Overspel. Hierin zijn hoofdrollen weggelegd voor Sylvia Hoeks (foto), Fedja van Huet, Kees Prins, Rifka Lodeizen en Ramsey Nasr. Overspel is van dezelfde makers als Vuurzee, de gelauwerde dramaserie waar twee seizoenen van zijn gemaakt.

De Vara omschrijft Overspel als ‘een psychologische thriller over een onmogelijke liefde’. Dit weekend beginnen de opnames, Overspel wordt in het tv-seizoen 2010/11 verwacht.

Iris is een jonge vrouw en moeder van de zesjarige Menno. Ze is getrouwd met Pepijn, een succesvolle officier van justitie. Iris lijkt volmaakt gelukkig, tot ze op een dag tot over haar oren verliefd wordt op een andere man: Willem. Willem is echter niet zomaar iemand, maar advocaat van de dubieuze vastgoedmagnaat Couwenberg, waarmee Pepijn namens het OM juist in een juridisch gevecht verwikkeld is. Iris en Willem weten dit echter aanvankelijk niet van elkaar en beginnen een hartstochtelijke affaire.

Maar als duidelijk wordt hoe de kaarten liggen komt Iris dubbel klem te zitten. Willem en Pepijn worden niet alleen tegenstanders in de rechtszaal, maar ook in de liefde. Een ingewikkeld spel van hoogoplopende emoties, conflicterende belangen en juridische verwikkelingen begint, waarbij de inzet hoog is. Ook Willem is getrouwd, heeft kinderen en is uiterste loyaliteit verschuldigd aan zijn cliënt Couwenberg. De ontwikkelingen zijn pijnlijk en ten slotte zelfs gevaarlijk wanneer er een raadselachtige moord plaatsvindt.

De regie is in handen van Frank Ketelaar (Vuurzee, Escort), Dana Nechushtan (Annie M.G., Nachtrit) en Arno Dierickx (Deadline, Vuurzee).