Kijken, zoeken, schilderen, worstelen en daarna blij zijn. Anna Ketelaars heeft in het kader van de Boekenweek een aantal schrijvers geportretteerd. Deze portretten zijn nog tot en met 17 april bij ons in de winkel (Boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg) te bekijken.

Anna vindt haar inspiratie vooral in mensen.

“Het is een heerlijke bron van mogelijkheden die ik zomaar op elk moment kan tegenkomen en gebruiken. Daarnaast is de natuur een altijd grote inspiratie voor mij. Bij het schilderen van mensen probeer ik iets weer te geven van de binnenkant die niet altijd even goed zichtbaar is. Door middel van kleurgebruik en een vlakmatige toets en compositie probeer ik bovendien iets vervreemdends mee te geven aan een portret waarbij er een zekere spanning ontstaat die goed voelt maar de herkenbaarheid niet in de weg mag staan.”

Speciaal voor de Boekenweek maakte Anna een aantal portretten van schrijvers. “Inspirerende, boeiende en meestal moeilijk te doorgronden mensen wat ik spannend vind en daardoor een extra uitdaging. Hiervoor heb ik geen gebruik gemaakt van levende modellen maar van foto’s. De mooiste foto’s hebben bepaald welke schrijvers ik ging schilderen.”

Voor meer over Anna Ketelaars kijk je op haar Facebook pagina.


Informatie over dit object


Referentie: km_object_1045


Gerelateerde personen