De Zilveren Krulstaart, de prijs voor het Beste Scenario Televisiedrama 2004-2005, is vandaag aan Frank Ketelaar uitgereikt door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival.

Frank Ketelaar ontving de prijs voor het scenario van het televisiedrama DE BAND. Hij heeft vele scenario’s op zijn naam staan, onder meer van de speelfilm IN ORANJE en de telefilm 10 VOOR 6. De winnaar werd gekozen door de bezoekers van de Dag van het Scenario. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd door het Netwerk Scenarioschrijvers en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. Winnaars van voorgaande jaren waren Maria Goos met het scenario van CLOACA, Robert Alberdingk Thijm met het scenario van De DALTONS en met het scenario voor de dramaserie DUNYA & DESIE, en Alma Popeyus en Hein Schütz met het scenario van DE ENCLAVE. Sinds 1999 is er elk jaar het Gouden Kalf Scenario.

de band 02

Alleen speelfilmscenario’s en televisiescripts langer dan 60 minuten mogen in deze competitie deelnemen; terwijl er veel meer scripts voor televisie dan voor speelfilm geschreven worden. Ook kwalitatief doet het nationale televisiescenario niet onder voor het filmscript. Hierin vond het Netwerk Scenarioschrijvers genoeg reden om een eigen prijs in het leven te roepen met de geuzennaam Zilveren Krulstaart. (Bron: Stifo).